Ajacied Mohammed Kudus aast op transfer

Mohammed Kudus.© ANP

Mike Verweij
AMSTERDAM

De kans bestaat dat Mohammed Kudus (22) zondag tegen FC Twente zijn laatste wedstrijd voor Ajax speelt. „Ik denk dat het voor zowel Ajax als voor Mohammed het beste is dat hij nu een transfer maakt. Dit is het goede moment”, zegt zijn zaakwaarnemer Jennifer Mendelewitsch.

De speler uit Ghana, die in de zomer van 2020 voor negen miljoen euro overkwam van FC Nordsjaelland, sorteerde een aantal maanden geleden al voor op een vertrek uit Amsterdam.

„Hij heeft een voorstel om zijn contract tot de zomer van 2026 te verlengen naast zich neergelegd”, aldus Mendelewitsch.

In Engeland wordt Kudus in verband gebracht met Arsenal, Manchester United en Newcastle United, maar de zaakwaarnemer wil die namen niet bevestigen. Ook over de transfersom die Ajax verlangt – naar verluidt 45 miljoen euro – wil ze niets kwijt. „Wat ik wel kan zeggen, is dat er na het WK en dit seizoen heel veel belangstelling is voor Kudus.”

Kudus kwam tot dusver tot 83 officiële wedstrijden voor Ajax. De Ghanees was daarin goed voor 23 doelpunten en verzorgde tien assists.

Net binnen