Werk aan Oost-West-as in Huizen stilgelegd. BAM kan klus niet uitvoeren binnen het budget

De zandhopen bij de Aristoteleslaan in Huizen blijven voorlopig onaangeroerd. Bouwer BAM kan het werk niet uitvoeren binnen het afgesproken budget.© Foto Casper Bunschoten

Alexander Poort
Huizen

De aanleg van de HOV door Huizen loopt vertraging op. De werkzaamheden aan de Oost-West-as, zoals de gemeente Huizen het project heeft genoemd, zijn stilgelegd vanwege de gestegen bouwkosten.

De werkzaamheden aan de Oost-West-as worden uitgevoerd door bouwbedrijf BAM. Bij de aanbesteding zijn afspraken gemaakt over onder meer de kosten.

Dit zogeheten ’taakstellende budget’ blijkt nu echter niet toereikend te zijn heeft BAM aangegeven bij de gemeente. De kosten zijn volgens de bouwer fors hoger dan verwacht. De gemeente en de bouwonderneming zijn momenteel met elkaar in gesprek over hoe deze kosten zoveel hoger kunnen zijn dan eerder gedacht. Voor de gemeente Huizen is dit in ieder geval niet duidelijk. Er lag een harde afspraak dat het werk voor het afgesproken bedrag zou worden uitgevoerd.

Lees ook: Oost-West -as zet Huizen anderhalf jaar op z’n kop. ’Als je dit nu weer zou aanleggen, zou je deze keuze nooit maken’. Langs de route verdwijnen 365 bomen

Reactie

,,Het overleg met BAM is gericht op een verdergaande samenwerking’’, laat wethouder Roland Boom weten in een eerste reactie. ,,Het is de verantwoordelijkheid van opdrachtgever en opdrachtnemer om dit in goede samenwerking voor elkaar te krijgen. Ik heb er vertrouwen in dat we gezamenlijk de handen ineen slaan en doen wat we met elkaar hebben afgesproken’’, aldus Boom.

Het is niet duidelijk hoe lang de werkzaamheden stil liggen. Huizen streeft ernaar de integrale vernieuwing van de Oost-West-as, zo spoedig mogelijk, uit te voeren.

,,Het is spijtig dat het werk stil ligt, juist ook omdat de bomen al gekapt zijn, vanwege het broedseizoen’’, besluit Boom.

Net binnen