Auto’s op de busbaan. Dat mag en móet zelfs op de Schapenkamp in Hilversum

De nieuwe situatie© foto studio kastermans/alexander marks

Eddie de Paepe
Hilversum

Met je auto over de busbaan, dat is wel even wennen. Vandaar dat de gemeente Hilversum deze week verkeersregelaars inzet op het drukke kruispunt van de Schapenkamp en de Prins Bernhardstraat.

Dit deel van de binnenring - tussen Beatrixtunnel en Stationsstraat - gaat de komende maanden flink op de schop. Dit als onderdeel van de (bouw)plannen voor het Stationsgebied. De Schapenkamp krijgt een nieuwe indeling. Er komt meer groen en de aparte busbanen verdwijnen. Verder komt er een tweezijdig fietspad aan de centrumkant. Ook verbetert de gemeente de verbinding tussen het station en het centrum.

(tekst gaat verder na de foto)

© foto studio kastermans/alexander marks

Na het weghalen van een flink aantal bomen wordt gewerkt aan (het verleggen van) de riolering, en de kabels en leidingen in de grond. Daarna start de aanleg van het toekomstige voet- en fietspad. Die werkzaamheden duren tot ongeveer medio april 2024. De woningen blijven bereikbaar en ook de Schapenkamp blijft zo veel mogelijk toegankelijk voor het verkeer. Vandaar de huidige, tijdelijke inrichting van de Schapenkamp met onder meer een extra breed, tijdelijk fietspad, borden en gele belijning.

Lees ook: De Schapenkamp op de schop: bijna een jaar lang werkzaamheden in centrum Hilversum

(tekst gaat verder na de foto)

© foto studio kastermans/alexander marks

De nieuwe verkeerssituatie zorgt tijdens de spits voor oponthoud en een extra lange rij auto’s vanuit twee richtingen. Zowel vanaf de Gooiland-rotonde (op de Schapenkamp zelf) als vanaf Hilversum-oost (op de Minckelersstraat en Kleine Drift, in de Beatrixtunnel, en op het kruispunt met de Prins Bermhardstraat.

Lees ook: Grote stap in metamorfose stationsgebied Hilversum. Startschot voor aanpak Schapenkamp, Kleine Spoorbomen en omgeving, overkapping busstation

Net binnen